Kerstdorpen.nl trekt na 15 jaar de stekker eruit.

Ik heb het nog een jaar of 2 in de lucht weten te houden, maar er is (alweer) een update aangekondigt. Ik ben er compleet klaar mee. Voor 5 gebruikers ga ik niet weer 2 weken zitten knokken met de ellende software van PHPBB.
Sorry, maar: 't is over.

"thanks for all the fish" en "see you in a different place"

-----voor de geïnteresseerden-----

MINIDORPEN: http://www.minidorp.nl
FACEBOOK: https://www.facebook.com/groups/Minidorp/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Minidorpclub/

Foto's maken van je dorp

Allerlei handige bouw en dorps- Tips & Truuks

Moderator: moddereters

Gebruikersavatar
charlie
frontoffice
frontoffice
Berichten: 1659
Lid geworden op: za 25-okt, 2008 13:07
Locatie: Almere
Contacteer:

Foto's maken van je dorp

Bericht door charlie » za 09-okt, 2010 10:27

Ik open hier een topic over foto's maken. daar ik elk jaar weer tegen het feit aan loop dat foto's maken heel moeilijk is. :eek:
Elk jaar moet ik het weer "leren" en vooral s'avonds foto maken lukt mij niet.

De afgelopen dagen ben ik meer met de fotocamera bezig geweest dan met het bouwen.
Heb ik op google gezocht naar een mini cursus foto's maken en die ook gevonden.
http://www.digitalefotografietips.nl/basiscursus/


Tips zijn natuurlijk welkom.

Gebruikersavatar
tineke
wethouder
wethouder
Berichten: 1585
Lid geworden op: za 25-nov, 2006 14:48
Locatie: Oegstgeest

Bericht door tineke » za 09-okt, 2010 10:31

Je camera op de avond/ nacht stand zetten , camera op een statief en dan met de zelf ontspanner een foto maken is ook een optie op je camera, 5 of 10 seconden of nog mee ik neem altijd 5 seconden.
Je raakt dan je camera niet aan met de zelfontspanner , logisch :rolleyes: , en beweeg dan ook niet als je afdrukt maak je toch een beweging.

Gebruikersavatar
Aranka
telefonist
telefonist
Berichten: 867
Lid geworden op: di 02-jan, 2007 20:16
Locatie: Bakkeveen
Contacteer:

Bericht door Aranka » za 09-okt, 2010 10:35

Is inderdaad heel moeilijk om 's avonds goede foto's te maken.
Maar dat is een goede site met die basiscursus die je er op hebt gezet.

Gebruikersavatar
charlie
frontoffice
frontoffice
Berichten: 1659
Lid geworden op: za 25-okt, 2008 13:07
Locatie: Almere
Contacteer:

Bericht door charlie » za 09-okt, 2010 10:54

Een statief had ik vorig jaar al bij de lidl gekocht en hem om nachtstand gezet, dus de foto's van vorig jaar waren toen inderdaad beter.
Nu met dit Halloween dorp heb ik minder en gekleurde lampjes en daar werkte dit niet bij.
Ik heb wat foto's gemaakt :green:

Nadat ik deze site zag heb ik de witbalans aan gezet, en heb ik de laatste 6 riool foto's gemaakt.
Hoe vinden jullie die?

Gebruikersavatar
marit zwemmer
frontoffice
frontoffice
Berichten: 1623
Lid geworden op: zo 28-sep, 2008 13:21
Locatie: Zandvoort
Contacteer:

Bericht door marit zwemmer » za 09-okt, 2010 11:35

Die zijn veel beter met de witstand(nooit van gehoors) Die tip van de zelfontspanner had ik vorig jaar al van Tineke gehoord en krijg je inderdaad ook betere foto's. Ga die kursus zeker even bekijken voor ik aan mijn winterdorp begin :green:

Kittekat
manusje van alles
manusje van alles
Berichten: 374
Lid geworden op: zo 28-dec, 2003 12:52
Locatie: Enschede
Contacteer:

Bericht door Kittekat » za 09-okt, 2010 11:53

Ik vind foto's maken ook moeilijk. Heb geen geduld om het boekje te lezen wat je er allemaal mee kan. Maar je lijnk heb ik bij de favo gezet. Die ga ik zeker lezen.

Vind je foto's ook beter . De blauwe zijn goed duidelijk.

Gebruikersavatar
hans
frontoffice
frontoffice
Berichten: 1492
Lid geworden op: ma 06-nov, 2006 17:24
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Bericht door hans » za 09-okt, 2010 12:06

heb deze ook even mijn favorieten gezet
en de laatste foto`s zijn er wel goed uit

Gebruikersavatar
charlie
frontoffice
frontoffice
Berichten: 1659
Lid geworden op: za 25-okt, 2008 13:07
Locatie: Almere
Contacteer:

Bericht door charlie » za 09-okt, 2010 12:24

pfff gelukkig.

Vanavond ga ik de iso hoger zetten want dat schijnt voor avond foto's ook beter te zijn
en dan moet je zeker een statief gebruiken

Gebruikersavatar
marit zwemmer
frontoffice
frontoffice
Berichten: 1623
Lid geworden op: zo 28-sep, 2008 13:21
Locatie: Zandvoort
Contacteer:

Bericht door marit zwemmer » za 09-okt, 2010 13:28

ik weet niet eens of ik op mijn camera de iso wel kan instellen :think: moet misschien toch nog maar eens de gebruiksaanwijzing cd lezen :think:

Gebruikersavatar
myriam
uitzendkracht
uitzendkracht
Berichten: 293
Lid geworden op: vr 11-sep, 2009 12:47
Locatie: Amstelveen

Bericht door myriam » za 09-okt, 2010 13:50

ik ga morgen dit verder bekijken want mijn foto'svorig jaar waren ook niet goed en ik kon niet laten zien wat ik wou dus ga ik om een statief en dan kan ik bijleren hoop ik

Gebruikersavatar
charlie
frontoffice
frontoffice
Berichten: 1659
Lid geworden op: za 25-okt, 2008 13:07
Locatie: Almere
Contacteer:

Bericht door charlie » za 09-okt, 2010 13:55

Ik heb maar een eenvoudige nikon en een medion, maar daar kan ik ook iso op instellen.
Ik lees geen gebruiksaanwijzing, maar probeer het gewoon uit.

Gebruikersavatar
Bloemschikkertje
backoffice
backoffice
Berichten: 2084
Lid geworden op: vr 24-sep, 2010 17:50
Locatie: Ravels - België

Bericht door Bloemschikkertje » za 09-okt, 2010 19:04

Dank je voor de tip, ik ga hem eens uitgebreid lezen.

Mooie foto's.

JolandaZ
stagiair
stagiair
Berichten: 51
Lid geworden op: do 15-jan, 2009 21:56
Locatie: Westland

Bericht door JolandaZ » za 09-okt, 2010 23:45

Net even de site bekeken en al het een en ander op gelezen.
De rest lees ik nog wel, want er staan genoeg tips in, in duidelijke
taal. (is vaak anders..)
Bedankt voor de tip.

Racingheaven
frisse kijk
frisse kijk
Berichten: 7
Lid geworden op: wo 04-nov, 2009 19:48
Locatie: Lille

Bericht door Racingheaven » zo 10-okt, 2010 8:56

Oppassen met het instellen van een hogere ISO-waarde hoor... dan worden je foto's korrelig. Probleem is dat je dat niet altijd ziet wanneer je de foto's neemt, want in je display ziet het er allemaal heel mooi uit...

Ben zo ooit eens, jaren terug, toen ik begon met digitale fotografie naar de Speelgoedbeurs in Nürnberg geweest (ik schreef toen nog over miniatuurautootjes) en had niets vermoedend mijn ISO wat hoger gezet (in analoge fotografie kon je met filmrolletjes met hogere ISO 'snellere' foto's nemen, dus had ik die lijn maar meteen doorgetrokken naar digitaal - niet dus!). Het resultaat was dat toen ik thuiskwam geen enkele van mijn foto's bruikbaar was...

Enkel met heel dure toestellen kan je de ISO zonder kwaliteitsverlies hoger zetten (de Canon 5D Mark II bijvoorbeeld, daar kan je wel tot 1600 ISO gaan zonder dat je foto korrelig wordt).

Met andere toestellen (bijvoorbeeld de gewone Canon 5D) moet je boven de 800 al beginnen opletten en bij de kleine pockettoestellen durf ik niet eens zeggen wat daar de grenswaarde is.

Gebruikersavatar
moon
wethouder
wethouder
Berichten: 2950
Lid geworden op: wo 06-okt, 2004 16:40
Locatie: ALMERE
Contacteer:

Bericht door moon » zo 10-okt, 2010 9:00

En de olympus. Ik neem ze op 1600
selectie in mijn album albums op google+Het Friesche land 2012 Blue winter lake 2012 kroegentocht 2012

Afbeelding Als je je met niemand vergelijkt, word je wie je bent. (Krishnamurti)

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten