Pagina 1 van 1

Bevroren water

Geplaatst: za 21-jan, 2017 3:07
door HildaT
Hallo, afgelopen week heb ik een schaatsvijver voor mijn Dickensdorp gemaakt en persoonlijk vind ik deze erg goed gelukt.
Heb de vijver als volgt gemaakt
Wat heb je nodig
Geduld
2 vellen dik plastic, je kan hiervoor bijv van die plastic enveloppen/opberghoezen van Action gebruiken.
Transparante siliconenkit
vuilniszak
blanke (spuit) lak
Je doet een hele flinke dot siliconenkit op het plastic, je legt het andere plastic vel er op en rolt de kit met een deegroller uit, hierdoor krijg ja al een natuurlijke vorm. Daarna trek je aan de zijkanten het plastic even van elkaar en strijkt het weer glad, daardoor krijg je aan de zijkanten van je vijver in wording al wat luchtbelletjes
Vervolgens leg je het ongeveer een week in de vensterbank of zo en zo nu en dan kijk je af het al droog is door het plastic van elkaar te trekken en weer plat te drukken hierdoor creëer je weer luchtbellen, als ze te groot zijn strijk je ze er gemakkelijk uit. Na ongeveer een week is de kit droog en kan je deze van het plastic halen. Omdat kit wat kleverig is spuit je het met transparante lak.
Verfrommel een stuk vuilniszak en lijm deze onder de vijver en knip het op maat en je vijver is klaar. Toen ik de vijver van het plastic trok bleef er één stukje achter en whoop ik had een wak. Om het wak wat ijsschotsen gelegd.
Deze heb ik gemaakt van:
Een kapotte sonar tuinlamp van Action deze heeft hard plastic lampekapjes. het plastic in kleine stukken breken en daarna kort malen in een koffiemolen. of pletten tussen 2 kranten met een hamer.
Rond het wak stapel je dan de stukjes plastic.
Al met al op die week droogtijd na heel simpel te maken maar wel met een mooi natuurlijk effect door die luchtbellen.

https://www.flickr.com/photos/hilda64/a ... 7908837640

Geplaatst: ma 23-jan, 2017 12:55
door Jan de Smit
Welkom.

Geplaatst: di 24-jan, 2017 11:13
door Chant
Mooie vijver!
Zo zie je maar .... er zijn vele manieren om ijs te maken :wink:

deze is goed gelukt!

Geplaatst: wo 08-feb, 2017 20:25
door opa snor
Mooie vijver, :clap: :clap: