Kerstdorpen.nl trekt na 15 jaar de stekker eruit.

Ik heb het nog een jaar of 2 in de lucht weten te houden, maar er is (alweer) een update aangekondigt. Ik ben er compleet klaar mee. Voor 5 gebruikers ga ik niet weer 2 weken zitten knokken met de ellende software van PHPBB.
Sorry, maar: 't is over.

"thanks for all the fish" en "see you in a different place"

-----voor de geïnteresseerden-----

MINIDORPEN: http://www.minidorp.nl
FACEBOOK: https://www.facebook.com/groups/Minidorp/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Minidorpclub/

Trein vragen en ervaringen

Allerlei handige bouw en dorps- Tips & Truuks

Moderator: moddereters

Gebruikersavatar
MärCo
frisse kijk
frisse kijk
Berichten: 24
Lid geworden op: do 02-dec, 2010 12:55
Locatie: Zeist
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Bericht door MärCo » zo 01-jan, 2012 14:42

Vrijdag 30 december Zevenspoor bezocht en geconstateerd dat er nog een ruime keuze personen- en goederenwagens lagen. Ik heb slechts twee locomotieven gezien, maar ik denk dat de eigenaar er wel meer heeft.

wsjw85
frisse kijk
frisse kijk
Berichten: 3
Lid geworden op: za 01-sep, 2012 22:06
Locatie: schijndel
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Bericht door wsjw85 » za 29-sep, 2012 21:29

Mysterycouple schreef:Hahaha het is net de NS geen sneeuw, blaadjes of ander strooigoed (pepernoten) op de rails, dan heb je zo een fikse vertraging te pakken.
ahaha idd ja de ns kan niks hebben he

rvegting
frisse kijk
frisse kijk
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 16-jan, 2013 12:53
Locatie: Vledderveen - Stadskanaal
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Bericht door rvegting » zo 26-okt, 2014 14:48

Ik heb twee treintjes van Hornby, de kersttrein en nog een klein personentreintje. Die moeten dit jaar samen in mijn dorp gaan rijden. Nu nog een schakeling zien te maken/kopen waardoor ik ze afwisselend kan laten rijden... (1 ovaal met inhaalspoor onder de berg)

Gebruikersavatar
Brigitta
telefonist
telefonist
Berichten: 758
Lid geworden op: wo 06-feb, 2008 12:44
Locatie: Boskoop
Contacteer:

Bericht door Brigitta » zo 26-okt, 2014 21:37

Zoveel treinen? Wat wordt jou oppervlak. Of laat je de treinen bovenelkaar lopen dus in hoogte verschil?
Mijn album .... BRIGITTA'S WINTERDORP 2013.......DAGLICHTFOTO'S BRIGITTA'S WINTERDORP 2013

Afbeelding...Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding
Bedenk; iemand die twijfelt, onderzoekt. Iemand die denkt te weten, niet.
Blijf zoeken…

Gebruikersavatar
jankoljr
uitzendkracht
uitzendkracht
Berichten: 266
Lid geworden op: zo 07-feb, 2010 2:14
Locatie: Heemstede
Contacteer:

Bericht door jankoljr » ma 27-okt, 2014 12:01

Nee bri een inhaal spoor dus één rails splitst onder de berg naar twee sporen waar de trein kan wisselen... zie het als een soort van Y splitsing en dan de trein lengte verder weer een Y waardoor de twee sporen weer overgaan in één spoor en door middel van wissels kun je dan het ene rondje de ene trein laten rijden en een rondje verder de tweede...

Afbeelding
Afbeelding

Jan Kol Jr. - MinidorpClub - Fotograaf Brandweer Kennemerland - Kol Tegels Haarlem
AfbeeldingMinidorpClub redactie - http://myalbum.com/jankoljr

Gebruikersavatar
Brigitta
telefonist
telefonist
Berichten: 758
Lid geworden op: wo 06-feb, 2008 12:44
Locatie: Boskoop
Contacteer:

Bericht door Brigitta » ma 27-okt, 2014 19:57

Oké jan, wist ik niet!
Mag ik ook een vraagje stellen, vorig jaar heb ik een Luville trein gekocht, was dat nou hetzelfde spoor als dat Bachtrammetje? Dus kan ik het risico nemen om die rails met elkaar te wisselen om het treintje zo een iets langer spoor te geven?
Mijn album .... BRIGITTA'S WINTERDORP 2013.......DAGLICHTFOTO'S BRIGITTA'S WINTERDORP 2013

Afbeelding...Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding
Bedenk; iemand die twijfelt, onderzoekt. Iemand die denkt te weten, niet.
Blijf zoeken…

rvegting
frisse kijk
frisse kijk
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 16-jan, 2013 12:53
Locatie: Vledderveen - Stadskanaal
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Bericht door rvegting » ma 27-okt, 2014 21:20

jankoljr schreef:Nee bri een inhaal spoor dus één rails splitst onder de berg naar twee sporen waar de trein kan wisselen... zie het als een soort van Y splitsing en dan de trein lengte verder weer een Y waardoor de twee sporen weer overgaan in één spoor en door middel van wissels kun je dan het ene rondje de ene trein laten rijden en een rondje verder de tweede...

Afbeelding
Inderdaad, zo!
Moet alleen nog een schakeling voor elkaar krijgen, dat ze elkaar leuk gaan afwisselen...

Eerst maar eens het baanplan uitleggen, dan weet ik hoe groot de plaat moet worden voor het dorp :-)

Gebruikersavatar
Jan de Smit
backoffice
backoffice
Berichten: 2500
Lid geworden op: di 02-feb, 2010 16:40
Locatie: Maarssen-broek
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Bericht door Jan de Smit » ma 27-okt, 2014 21:36

Brigitta schreef:Oké jan, wist ik niet!
Mag ik ook een vraagje stellen, vorig jaar heb ik een Luville trein gekocht, was dat nou hetzelfde spoor als dat Bachtrammetje? Dus kan ik het risico nemen om die rails met elkaar te wisselen om het treintje zo een iets langer spoor te geven?
Ja Bri. Mijn trein staat bij de hand dus ff gekeken. Zelfde model rails.

Gebruikersavatar
Brigitta
telefonist
telefonist
Berichten: 758
Lid geworden op: wo 06-feb, 2008 12:44
Locatie: Boskoop
Contacteer:

Bericht door Brigitta » di 28-okt, 2014 20:56

Jan de Smit schreef:Ja Bri. Mijn trein staat bij de hand dus ff gekeken. Zelfde model rails.
Dank je wel, Jan.
Mijn album .... BRIGITTA'S WINTERDORP 2013.......DAGLICHTFOTO'S BRIGITTA'S WINTERDORP 2013

Afbeelding...Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding
Bedenk; iemand die twijfelt, onderzoekt. Iemand die denkt te weten, niet.
Blijf zoeken…

Gebruikersavatar
jankoljr
uitzendkracht
uitzendkracht
Berichten: 266
Lid geworden op: zo 07-feb, 2010 2:14
Locatie: Heemstede
Contacteer:

Bericht door jankoljr » wo 29-okt, 2014 10:57

Wacht even! Ja het is het zelfde spoor maar je kunt NIET de tram baan verlengen, wel de trein baan... Huh? Ja...

Het omkeer meganisme zit onder de rails van de tram, die zitten niet onder de rails van de trein... Dus het spoor is gelijk maar is technisch niet het zelfde...

Dus als je de tram wil laten rijden in een rondje kan dat ook maar heen en weer kan alleen op rails met die twee draadjes aan de onderkant van de rails...
Afbeelding

Jan Kol Jr. - MinidorpClub - Fotograaf Brandweer Kennemerland - Kol Tegels Haarlem
AfbeeldingMinidorpClub redactie - http://myalbum.com/jankoljr

Gebruikersavatar
marit zwemmer
frontoffice
frontoffice
Berichten: 1623
Lid geworden op: zo 28-sep, 2008 13:21
Locatie: Zandvoort
Contacteer:

Bericht door marit zwemmer » wo 29-okt, 2014 12:05

Zou je de luville trein ook in een ovaal van zeg maximaal 45 cm breed kunnen laten rijden? Of past dat niet met de rails.

Gebruikersavatar
jankoljr
uitzendkracht
uitzendkracht
Berichten: 266
Lid geworden op: zo 07-feb, 2010 2:14
Locatie: Heemstede
Contacteer:

Bericht door jankoljr » wo 29-okt, 2014 12:54

Helaas niet! De rails van Bachmann is een meter in doorsnede als je een ovaal maakt... Dus je tafel moet minimaal 100cm diep zijn en dan ligt de rails echt op de rand van je tafel...
Afbeelding

Jan Kol Jr. - MinidorpClub - Fotograaf Brandweer Kennemerland - Kol Tegels Haarlem
AfbeeldingMinidorpClub redactie - http://myalbum.com/jankoljr

Gebruikersavatar
marit zwemmer
frontoffice
frontoffice
Berichten: 1623
Lid geworden op: zo 28-sep, 2008 13:21
Locatie: Zandvoort
Contacteer:

Bericht door marit zwemmer » wo 29-okt, 2014 13:52

Dank je wel dan hoef ik hem dus niet te kopen.

Gebruikersavatar
Brigitta
telefonist
telefonist
Berichten: 758
Lid geworden op: wo 06-feb, 2008 12:44
Locatie: Boskoop
Contacteer:

Bericht door Brigitta » wo 29-okt, 2014 21:46

jankoljr schreef:Wacht even! Ja het is het zelfde spoor maar je kunt NIET de tram baan verlengen, wel de trein baan... Huh? Ja...

Het omkeer meganisme zit onder de rails van de tram, die zitten niet onder de rails van de trein... Dus het spoor is gelijk maar is technisch niet het zelfde...

Dus als je de tram wil laten rijden in een rondje kan dat ook maar heen en weer kan alleen op rails met die twee draadjes aan de onderkant van de rails...
Jan ik wil de treinrails vergrootte, dacht dit met de rails van de Bach tram te kunnen doen(deze is toch te koop bij felina) dat kan dan toch?
Mijn album .... BRIGITTA'S WINTERDORP 2013.......DAGLICHTFOTO'S BRIGITTA'S WINTERDORP 2013

Afbeelding...Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding....Afbeelding
Bedenk; iemand die twijfelt, onderzoekt. Iemand die denkt te weten, niet.
Blijf zoeken…

Gebruikersavatar
jankoljr
uitzendkracht
uitzendkracht
Berichten: 266
Lid geworden op: zo 07-feb, 2010 2:14
Locatie: Heemstede
Contacteer:

Bericht door jankoljr » do 30-okt, 2014 0:58

Tja ik dacht dat ik het goed had omschreven...

Ja je kunt met tram rails de trein verlengen... (wat ben je van plan?)

Nee je kunt niet de trein rails gebruiken als je de tram rails wil verlengen ivm het omkeer mechanisme wat niet onder de trein rails zit...
Afbeelding

Jan Kol Jr. - MinidorpClub - Fotograaf Brandweer Kennemerland - Kol Tegels Haarlem
AfbeeldingMinidorpClub redactie - http://myalbum.com/jankoljr

Gesloten
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten