Gedoe en gedinges. Door de geforceerde update waren de anti-spam maatregelen buiten gebruik gesteld. Er staat weer "een en ander" aan nu en ik hoop dat het afgelopen is met die nare mensen die alleen maar onzin posten :(

Treinhuisje Bachmann streetcar

Gebabbel, geklets; gezellie !

Moderator: moddereters

Gebruikersavatar
Bloemschikkertje
manager
manager
Berichten: 5024
Lid geworden op: vr 24-sep, 2010 17:50
Locatie: Ravels - België

Treinhuisje Bachmann streetcar

Bericht door Bloemschikkertje » di 26-aug, 2014 13:58

Ik heb een vraagje : is het mogelijk om het grote treinhuisje van de Bachmann trein los te koppelen van het spoor ? Het neemt zoveel plaats in.

Heeft iemand dit al gedaan ? Hoe ga ik best tewerk en moet ik een kleiner huisje voorzien of iets ?

Deze is het

Afbeelding

Gebruikersavatar
moon
wethouder
wethouder
Berichten: 8331
Lid geworden op: wo 06-okt, 2004 16:40
Locatie: ALMERE
Contacteer:

Bericht door moon » di 26-aug, 2014 19:45

He blijft zo dat de bedieningsknop buiten op het huisje zit natuurlijk. Denk wel dat het kan. Alleen veel ruimte zal je er niet mee winnen. Misschien een mooi huis eromheen kleien net als Jan Kol?
selectie in mijn album albums op google+Het Friesche land 2012 Blue winter lake 2012 kroegentocht 2012

Afbeelding Als je je met niemand vergelijkt, word je wie je bent. (Krishnamurti)

Gebruikersavatar
Jan de Smit
manager
manager
Berichten: 5569
Lid geworden op: di 02-feb, 2010 16:40
Locatie: Maarssen-broek

Bericht door Jan de Smit » di 26-aug, 2014 22:46

Volgens mij is er al iemand geweest die dit huisje heeft omgebouwd. Is hier ook beschreven. Weet alleen niet meer door wie.

Gebruikersavatar
riet broeders
teamleider
teamleider
Berichten: 4357
Lid geworden op: wo 11-apr, 2007 15:42
Locatie: dongen

Bericht door riet broeders » wo 27-aug, 2014 14:20

Ja ook eens ergens gelezen, maar moet je wel techneut zijn denk.

Gebruikersavatar
dessy
frontoffice
frontoffice
Berichten: 1481
Lid geworden op: di 03-jan, 2006 22:41

Bericht door dessy » wo 27-aug, 2014 17:16

Gewoon meenemen naar de knutseldag, er is altijd wel iemand die dat kan ombouwen voor je :green:
Groeten van Geertje

Gebruikersavatar
Bloemschikkertje
manager
manager
Berichten: 5024
Lid geworden op: vr 24-sep, 2010 17:50
Locatie: Ravels - België

Bericht door Bloemschikkertje » wo 27-aug, 2014 20:37

Jan de Smit schreef:Volgens mij is er al iemand geweest die dit huisje heeft omgebouwd. Is hier ook beschreven. Weet alleen niet meer door wie.
Denk ik ook, ik weet ook niet meer wie.

Geertje, de knutseldag duurt nog een beetje lang, het zou voor mijn kerstdorp dit jaar zijn.

Gebruikersavatar
Chant
backoffice
backoffice
Berichten: 2111
Lid geworden op: wo 21-sep, 2011 23:20
Locatie: Terschuur
Contacteer:

Bericht door Chant » wo 27-aug, 2014 21:50

Je zou een verzoek kunnen doen voor de clubdag. Misschien is er wel iemand die denkt dit snel voor je te kunnen oplossen :wink:

Gebruikersavatar
hans
backoffice
backoffice
Berichten: 2870
Lid geworden op: ma 06-nov, 2006 17:24
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Bericht door hans » do 28-aug, 2014 5:55

zoekt en gij zult vinden
http://www.kerstdorpen.nl/forum/viewtopic.php?p=364389
alleen zijn de foto`s niet meer beschikbaar
maar denk dat je dat zelf niet gaat lukken om dat er af te halen José

Gebruikersavatar
riet broeders
teamleider
teamleider
Berichten: 4357
Lid geworden op: wo 11-apr, 2007 15:42
Locatie: dongen

Bericht door riet broeders » do 28-aug, 2014 10:38

zou dat niet durven, dadelijk werkt het helemaal niet meer.

Gebruikersavatar
jankoljr
telefonist
telefonist
Berichten: 618
Lid geworden op: zo 07-feb, 2010 2:14
Locatie: Heemstede
Contacteer:

Bericht door jankoljr » do 28-aug, 2014 16:27

Ik heb idd een nieuw huisje gemaakt en ga de electronica omzetten maar dat doe je niet "even"

Dus even op de clubdag wordt lastig...

Maar misschien laat ik het huisje ook wel gewoon het huisje en monteer ik die onder tafel... en dan draadjes naar de rails... Ik snap dit klint als acracadabra maar als ik zover ben zal ik het wel hier tonen!

Maar nu even met de beentjes omhoog de zomer opzoeken...
Afbeelding

Jan Kol Jr. - MinidorpClub - Fotograaf Brandweer Kennemerland - Kol Tegels Haarlem
AfbeeldingMinidorpClub redactie - http://myalbum.com/jankoljr

Gebruikersavatar
NOVW
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1801
Lid geworden op: ma 22-dec, 2003 13:23
Locatie: Almere
Contacteer:

Bericht door NOVW » zo 31-aug, 2014 6:38

Als (!!!!) er geen electronica in het huisje zelf zit, maar alles er onder gestoken is, zou je natuurlijk kunnen overwegn om het hele huisje eraf te knippen. En dan de randjes weg te werken. Maar dat is dus niet iets dat ik zou adviseren. Bouw dat hok in een berg ofzo, makkelijker en minder gevaar dat duur speelgoed stuk gaat...

Gebruikersavatar
jankoljr
telefonist
telefonist
Berichten: 618
Lid geworden op: zo 07-feb, 2010 2:14
Locatie: Heemstede
Contacteer:

Bericht door jankoljr » zo 31-aug, 2014 21:55

Nee Niels ik hou het huisje op deze manier heel en kan dan ook makkelijker bij de schakelaar die er achter op zit die de spanning regelt. Met een aantal draadjes ga ik dan naar de bovenkant van de tafel en heb mijn eigen huisje gemaakt. Die veel kleiner en meer in stijl is met de DV huisjes. Het originele huisje onderbouwen heb ik gedaan afgelopen jaar maar zit dan ineens met een ongewenste berg in mn dorp...
Afbeelding

Jan Kol Jr. - MinidorpClub - Fotograaf Brandweer Kennemerland - Kol Tegels Haarlem
AfbeeldingMinidorpClub redactie - http://myalbum.com/jankoljr

Gebruikersavatar
Bloemschikkertje
manager
manager
Berichten: 5024
Lid geworden op: vr 24-sep, 2010 17:50
Locatie: Ravels - België

Bericht door Bloemschikkertje » ma 01-sep, 2014 17:32

Bedankt voor de uitleg.

Hans het gaat mij inderdaad niet lukken denk ik, dus ik zoek wel een andere oplossing.

Jan ik ben benieuwd hoe jij het gaat doen . Succes.

Gebruikersavatar
riet broeders
teamleider
teamleider
Berichten: 4357
Lid geworden op: wo 11-apr, 2007 15:42
Locatie: dongen

Bericht door riet broeders » ma 01-sep, 2014 21:11

Ik ook.

Gebruikersavatar
ErikG
telefonist
telefonist
Berichten: 657
Lid geworden op: ma 06-jan, 2014 0:25
Locatie: Gouda
Contacteer:

Bericht door ErikG » di 16-sep, 2014 22:37

Ik ben nog volop bezig met het complete plan en het opbouwen van alles, maar wat ik als eerste gedaan heb is de tram als startpunt nemen voor m'n complete lay-out van het kerstdorp. De rails is dus een vast uitgangspunt en alles er omheen pas ik daar op aan. Die 'loods' vind ik niet goed passen bij de rest van de huisjes, dus mijn oplossing is geworden er een complete berg er overheen te bouwen. Direkt achter de tunnel zit het loodsje, maar deze is straks niet meer zichtbaar. De tram rijdt dan keurig heen en weer tussen twee tunneltjes aan de uiteinden van de rails.......

(zie ook Kerstdorrp ErikG in aanbouw)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten